Pályázat

A támogató neve: Pénzügyminisztérium
A kedvezményezett neve: FCS Group Kft.
A projekt címe: Telephelyfeltételek javítása az FCS Group Kft-nél
A projekt teljes összege: 52 662 963 forint
A szerződött támogatás összege: 22 806 795 forint
A projekt tartalmának bemutatása: A megvalósítás során székhelyünk átalakítását végeztük el, egy termelő/szoláltató komplexum jött létre.  Ezzel együtt megvalósult modern energetikai átalakítás is: hővisszanyerős szellőztető rendszer, LED-es világítási rendszer, Hőszivattyús hűtés és fűtés. Jelentősen javultak a munkafeltételek, új lehetőségek nyíltak és az energiafelhasználás is nagymértékben csökkent mindemellett.
A projekt befejezési dátuma: 2021. 05. 30.
Projekt azonosító száma: PM_KKVTELEP_2018/19

Megvalósítás előtt

Cégünk székhelyén 2009 óta folyik termelés, szolgáltatás valamint bemutatótermet tartunk fent. Az évek során egyre emelkedő gyártás miatt nagyságrendileg megnövekedett az energia felhasználás és az épület funkcionális átalakítása elengedhetetlenné vált.     
Néhány kép az építés előtti, korszerűtlen telephelyről.

Megvalósítás

Az épület átalakítás előtti állapotában haszontalan, vagy funkcionális változást igénylő helyiségeinek átalakításával telephelyünk feltételei nagymértékben javíthatók voltak. Szükségessé vált gyártó és szolgáltatóhelyiségek kialakítása, valamint egy hosszú távú raktár kialakítása. A telekommunikációs szolgáltatásokhoz gépterem szükséges. Az átalakítás előtti irattárból az üzemeltetés és szoftveres gyártó részleg részére jól felszerelt helyiséget kellett kialakítani, míg a kevés fénnyel rendelkező könyvelés részen került kialakításra az új szerverterem, aminek az északi fekvése miatt kisebb hűtési igényre van szükség. A tetőtér részben alakítottuk ki a két részleges raktárt. Az egyik részlegben a papír jellegű tároló, míg a másik részlegben a gyártmányok, alapanyagok tárolása lehetséges.   Az épület megnövekedett energiaigényének fedezésére évente nagyságrendileg 25000MJ megtakarítása, vagy megtermelése volt szükséges. Ezt egyrészt az egy ponton szabályozott gázfűtés és elavult légkondícionálás hőszivattyús rendszerre történő cseréjével, másrészt hővisszanyerő szellőztetés bevezetésével valósítottuk meg.  

A változásokról csatolunk képeket az alábbiakban.